Golvguide – Hälso- och sjukvård

Korridorer, patientrum mm.
I dessa utrymmen är det väldigt viktigt att golven är lätta att rengöra samt att golvet klarar desinfektionsmedel och har en bra resistens mot kemikalier. Golven ska vara slitstarka och ett hållbart alternativ både vad gäller miljö och slitage. För en extra god städbarhet väljer man ofta i dessa miljöer att göra uppvik mot vägg vilket fungerar utmärkt med många av våra produkter. Vi erbjuder också en hel del tillbehör såsom golvsocklar och överkantslister.

Operationssalar
Till operationssalar väljer man ofta ett ESD-golv. Med ett ESD-golv leder man bort elektriska urladdningar vilket är viktigt då statisk elektricitet kan orsaka skador på känslig teknisk utrustning.

WC/Dusch
I många patientbadrum som är kombinerade med WC och dusch ska man välja en halkhämmande matta. Viktigt är också att välja en halkhämmande matta med bestående halksäkerhet, såsom vår Polysafe-serie. Då kan man känna sig trygg i att halksäkerheten finns kvar genom hela golvets livslängd.

Behandlingsrum
Liksom övriga ytor i ett sjukhus är det viktigt att golven i ett behandlingsrum är lätta att rengöra. I det fall man har behandlingsrum med känslig teknisk utrustning bör man välja ett ESD-golv.

Kök
I kök, där det förekommer fett, olja och varma vätskor, är det viktigt att välja ett halkhämmande golv anpassat för just detta.

Trappsystem
Det finns dels färdiga kompletta system eller trappnos-profiler för olika typer av trappor.

Fläktrum
Till fläktrum väljer man ofta en enkel, kostnadseffektiv men hållbar plastmatta. Om fläktrummet har golvbrunn ska mattan vara våtrumsgodkänd och klara uppvik.